Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Moet België zijn voetbalploeg herzien, ongeacht het resultaat van Euro 2024?'

Pixabay

'België deed het in het Europees kampioenschap van 2024 helemaal niet zo slecht. Wederom bereikte de rode duivels de achtste finale. Helaas eindigde de wedstrijd tegen Frankrijk in een 1-0 voor de tegenpartij. Maar hoe deed België het eigenlijk en is het tijd om de voetbalploeg te herzien?

 

Een terugblik op de achtste finale

Wie de wedstrijd België versus Frankrijk heeft gezien weet dat Frankrijk won. Toch heeft België het niet zo slecht gedaan, zeker gezien de grootmacht waartegen ze het op moesten nemen. De odds van Belgisch voetbal wedden waren sterk in het voordeel van Frankrijk. En toch wist België er het beste van te maken.

In de eerste 25 minuten gingen de teams nog gelijk op. Daarna leek Frankrijk klaar voor de aanval, waar België besloot om het op veilig te spelen. Doordat de rode duivels kozen voor veilig was het voor Frankrijk moeilijk om door te breken. Heel lang leek België zich stand te kunnen houden en ze hadden zelfs een paar kansen.

Helaas werd de wedstrijd in de 85e minuut besloten met een doelpunt voor Frankrijk.

Na afloop gaf de bondscoach van Frankrijk, aan dat ze verbaasd waren dat de Belgen zo defensief speelden. Verder waren ze vooral heel tevreden over de uitslag. Uiteraard was Domenico Tedesco, de bondscoach van België, minder tevreden.

 

Wat ging er mis volgens Domenico Tedesco?

In de persconferentie na de wedstrijd tegen Frankrijk wilde Domenico Tedesco nog niet te veel stellige uitspraken doen. Hij wil alles eerst nog even alles bestuderen om geen te snelle conclusies te trekken.

Wat hij wel kwijt wilde is dat hij een team had samengesteld dat eigenlijk heel aanvallend zou moeten zijn. Hiervoor had hij  Lukaku, Carrasco en Openda ingezet. In de praktijk wisten deze spelers niet langs de Franse spelers te komen, terwijl daar volgens Tedesco wel ruimte voor was.

 

Wat moet er veranderen bij het Belgisch voetbalteam

Nog een keer moet gezegd worden dat het Belgisch voetbalteam het tijdens Euro 2024 goed gedaan heeft. Toch zijn er verbeterpunten die ervoor kunnen zorgen dat het Belgische team het in de toekomst verder schopt.

Als gekeken wordt naar de eerdere wedstrijden in het EK was België wat minder voorzichtig en meer aanvallend. In de wedstrijd met Slowakije wisten ze constant de druk erop te houden. Ook in de wedstrijd tegen Roemenië wist het team aanvallend te zijn. Dat geldt ook voor de eerste helft tegen Oekraïne, maar daarna leek de angst erin te kruipen.

Dat is een van de dingen waar Tedesco zeker naar moet gaan kijken. Het Belgische voetbalteam moet zich aan de opstelling en het plan houden. Als gevraagd wordt om aanvallend te spelen, moet dat ook gedaan worden. Spelers mogen niet verzanden in angstig gedrag.

 

De acties van de individuele spelers

Als team hadden de Belgen dus wat meer aanvallend mogen zijn, maar hoe zit het met de individuele spelers. Deze spelers mogen zeker nog even aan hun spel werken voordat de rode duivels weer gaan spelen.

Jérémy Doku

Jérémy Doku zegt na het toernooi dat hij heel teleurgesteld is. Volgens hem lag het niet aan de tactiek van België, maar aan pech. Hij zegt niets over zijn eigen handelen, maar de coach had er waarschijnlijk meer van verwacht. Zeker omdat hij op geen enkel moment echt gevaarlijk was. Jérémy is nog jong en kan dus nog zeker ontwikkelen, maar dat moet dan wel echt gebeuren.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku heeft weinig van zichzelf laten zien in dit toernooi. Ondanks dat hij weinig verschil maakte, liet de bondscoach hem toch heel lang spelen. Volgens Tedesco was daar een goede reden voor. Enerzijds is Lukaku volgens hem altijd gevaarlijk en is zeer goed in het strafschopgebied. Het lijkt erop dat Tedesco nog steeds vertrouwen heeft in deze speler en de verwachting heeft dat hij in de toekomst nog veel kan betekenen.'  Foto pixabay

Pixabay

Pixabay

Pixabay

Deel dit artikel